Kundtjänst
Din önskelista

Din önskelista är tom!

Din kundvagn

Din kundvagn är tom!

Din jämförelselista

Om oss: Resan är målet

Redan 2012 sattes startgropen för invigningen av Dialando 2021. Vid den tiden grundades webbplatsen ”ÅKSTRÖM” i Sverige som ett ungt företag.

Grundandet av "ÅKSTRÖM" motiverades av en kärlek till klockor, men också på grund av en fascination för internet och möjligheterna det gav att öppna upp ett nytt affärsområde för att sälja mode och kvalitetsklockor på ett okomplicerat sätt, och till konkurrenskraftiga priser.

I början var ”ÅKSTRÖM” ett droppshipping företag, vilket innebär att produkten fraktas direkt från distributör till kund, men redan 2013 banades vägen för ett lager i Sverige. Samtidigt så hade vårt lager nått en omfattning av runt 2000 klockor, som var tillgängliga att frakta ut till våra kunder dagligen. Dessutom har vi över 6000 olika klockmodeller tillgängliga, som kan levereras inom två arbetsdagar!

I början användes "ÅKSTRÖM" inom dropshipping-området, vilket innebär direktfrakt från distributör till kund. Men redan 2013 sattes vägen för ett lager i Sverige. Samtidigt har vårt lager nått en dimension på cirka 2000 klockor, som är tillgängliga för daglig leverans till våra kunder. Dessutom finns det över 6000 olika klockmodeller tillgängliga, som kan levereras inom två arbetsdagar!

Under 2014 döptes vår webbplats om från "ÅKSTRÖM" till "ÅKSTRÖMS" och företagets säte flyttades till Cypern, där ett aktiebolag enligt cypriotisk lag bildades. Detta var ett nödvändigt steg för att vara redo för framtidens internationella utmaningar.

Fram till 2015 bedrevs försäljning inte bara på företagets egen hemsida "ÅKSTRÖMS" utan också på populära digitala marknadsplatser i Sverige. Förr bedrevs försäljning uteslutande till privatpersoner, men 2015 utvidgades verksamheten från B2C (Business to consumer) till B2B (business to business), och ett samarbete etablerades som har fortsatt till denna dag.

Vid 2017 hade vårt företag redan vuxit till åtta kontorsanställda + lagerpersonal i Sverige. Dessutom anställdes en person med syfte att utbilda sig till urmakare; på grund av detta kan vi nu med stolthet säga att vi anställer vår egen urmakare. År 2018 öppnades också en lokal klockreparationsbutik i Pafos (Cypern).

Sedan företagslanseringen 2012 har företaget enbart levererat till kunder i Sverige. Under denna tid har vi betjänat över 40 000 kunder och vår Facebook-sida har nu nått 36 000 följare, vilket vi även är oerhört stolta över!

I slutet av 2019 föddes idén att även erbjuda våra klockor utanför Sveriges gränser. Vi ville emellertid inte ha en vanlig webbplats på enbart ett språk. Vår grundtanke var och är att erbjuda klockor på varje EU-lands språk.

Alla EU-medborgare talar inte engelska eller ens svenska, så idén föddes att öppna en flerspråkig webbplats där alla medborgare inom EU tryggt kan köpa en klocka till marknadens bästa priser på sitt eget språk - och med den vanliga lokala betalningsmetoden.

Eftersom "ÅKSTRÖMS" är ett svårt namn att uttala för många människor, försökte vi hitta ett namn som alla kan förstå. Namnet "DIALANDO" föddes. Den första delen - "DIAL" - härstammar från engelska, vilket betyder ”urtavla”.

I slutet av 2020 kommer Dialando börja sitt arbete med de fyra första länderna: Danmark, Irland, Nederländerna och Sverige. Efter en kort utbildningsperiod kommer vårt erbjudande och frakt att utvidgas till att omfatta hela EU.

  • 2012: Lansering av webbplatsen "ÅKSTRÖM" och utveckling av e-handelsförsäljning inom B2C-sektorn 
  • 2013: Ett eget lager med en extern affärspartner öppnas i Sverige.
  • 2014: Namnet ändrades från "ÅKSTRÖM" till "ÅKSTRÖMS" och företagets huvudkontor flyttades till Cypern
  • 2015: Utvidgning av affärsmodellen till B2B.
  • 2017: Företaget har redan åtta anställda på kontoret + extern lagerpersonal. Omlokalisering till ett större kontor är nära förestående.
  • 2017: En person anställs och utbildas till urmakare.
  • 2018: En klockreperationsbutik öppnar lokalt i Pafos.
  • 2019: Idén till "DIALANDO" föddes
  • 2021: Klockbutiken "DIALANDO" öppnas i de fyra första länderna (Danmark, Irland, Nederländerna och Sverige)

Sedan lanseringen av vårt företag 2012, har vi alltid varit noga med att följa med en snabbt skiftande värld. Internetsäkerhet är viktigt för oss, och vi arbetar alltid med att införliva de senaste utvecklingarna inom detta på vår webbplats. 

Det är viktigt för oss att vara tillgängliga för våra kunder och dessutom se till att vårt kundserviceteam får den uppskattning som tidigare var så viktig för var och en av oss, men som många företag tyvärr förlorat med tiden.

Vi garanterar dig att du alltid kan prata med oss och att vi kommer att vara tillgängliga och erbjuda dig högsta kvalitet, även om du redan har bestämt dig för att köpa en produkt.

Välkommen till Dialando klockbutiken!